So this is my fast and easy way!
What do you need?
Nori Sheets (@wholefoods)
2 cups Sushi Rice (i use 365 of @wholefoods)
2 1/4 cups Water
3 Tbs Rice Vinegar
3 Tbs Sugar
2 tsp Salt
1-2 Cucumbers
1-2 Carrots
1-2 Avocado
Soy Sauce for dipping
Sesame Seeds
Nori Sheets (@wholefoods)
2 cups Sushi Rice (i use 365 of @wholefoods)
2 1/4 cups Water
3 Tbs Rice Vinegar
3 Tbs Sugar
2 tsp Salt
1-2 Cucumbers
1-2 Carrots
1-2 Avocado
Soy Sauce for dipping
Sesame Seeds
First thing to do: wash the rice. It must be very very very clean from the starch, so wash and rinse till the water will be totally clear.
Then cook the rice in the 2 and 1/4 cups of water and let it drain very well.
Mix vinegar, sugar, and salt and then add to the cold rice.
Cut in to strips all the veggies. They must be dry and cucumbers without seeds.
Now it's time to assemble! It's not a big deal, but be prepared to fail with the first rolls... just the very first ones, i promise!
I use a rolling sushi mat in bamboo. It really helps, but you can also use just a rag, but it's a little bit more complicate.
I upholster the mat with the food wrap, so it's even easiest.
Apply rice (about 1/2 inch layer) to the whole nori sheet (on the rough face). I wet the hands a little bit or you can use a spoon, but it's not very japanese .
Cover all the edges but the side you will close as last one (leave about 1/2 inch uncovered), than put the strips of veggie, all over the rice layer.
Don't overfill, or you will have huge rolls not easy to handle!. Then you can roll very slowly.
When you reach the end of the sheet, wet the nori uncovered side with wet fingers and close the roll! Go on with other sheets of nori till you have enough rice, than cut to have the typical rolls you see at the restaurants. Wet the surface and roll in the sesame seeds.
Before cutting, i leave the rolls in the fridge for 1 hour, so it will be easier.
That's it!
Really try: it's easiest than it looks like. I promise!
Buon appetito.. or better...itadakimasu!
Then cook the rice in the 2 and 1/4 cups of water and let it drain very well.
Mix vinegar, sugar, and salt and then add to the cold rice.
Cut in to strips all the veggies. They must be dry and cucumbers without seeds.
Now it's time to assemble! It's not a big deal, but be prepared to fail with the first rolls... just the very first ones, i promise!
I use a rolling sushi mat in bamboo. It really helps, but you can also use just a rag, but it's a little bit more complicate.
I upholster the mat with the food wrap, so it's even easiest.
Apply rice (about 1/2 inch layer) to the whole nori sheet (on the rough face). I wet the hands a little bit or you can use a spoon, but it's not very japanese .
Cover all the edges but the side you will close as last one (leave about 1/2 inch uncovered), than put the strips of veggie, all over the rice layer.
Don't overfill, or you will have huge rolls not easy to handle!. Then you can roll very slowly.
When you reach the end of the sheet, wet the nori uncovered side with wet fingers and close the roll! Go on with other sheets of nori till you have enough rice, than cut to have the typical rolls you see at the restaurants. Wet the surface and roll in the sesame seeds.
Before cutting, i leave the rolls in the fridge for 1 hour, so it will be easier.
That's it!
Really try: it's easiest than it looks like. I promise!
Buon appetito.. or better...itadakimasu!
🇮🇹 Sono troppo schizzinosa per mangiare il sushi nei normali ristoranti giapponesi, ma anche troppo pigra per seguire lunghe e complicate ricette.
Questo è il metodo facile e veloce che utilizzo.
Ingredienti:
Fogli di alga Nori
2 tazze di riso per Sushi
2 1/4 tazze di acqua
3 cucchiai di aceto di riso
3 cucchiai di zucchero
2 cucchiaini di sale
1-2 Cetrioli
1-2 Carote
1-2 Avocadi
Salsa di soia per condire
Semi di sesamo per decorare
La prima cosa da fare è lavare bene bene il riso, affinchè eliminiate tutto l'amido. Per cui lavatelo e risciaquatelo finchè l'acqua non diventa perfettamente trasparente.
Quindi cuocete il riso nella quantità di acqua indicata e fate assorbire l'acqua completamente.
In una ciotola mescolate aceto, zucchero e sale e aggiungete al riso una volta raffreddato.
Tagliate a strisce le verdure. Devono essere ben asciutte ed il cetriolo senza semi.
Ora è tempo di assemblare il tutto.
Non è complicato, ma preparatevi a sbagliare i primi rotoli.. solo i primi, giuro!
Io mi aiuto con l'apposito tappetino di bambù. Si può fare anche con un canovaccio, ma diventa più complicato. Inoltre rivesto il tappetino di bambù con della pellicola trasparente, così è ancora più facile
Mettere uno strato di riso, circa un cm di spessore, su tutto il foglio di nori, dalla parte più ruvida. Io lo faccio inumidendomi le mani, ma potete usare anche un cucchiaio.
Lasciate libero solo il lato della nori che poi userete per richiudere il rotolo (circa un cm di superficie) e a quel punto disponete le verdure sul riso.
Non riempite troppo o otterrete dei rotoli enormi difficili da gestire. A questo punto avvolgete molto lentamente.
Quando arrivate alla fine del rotolo, inumidite con le dita la parte di nori lasciata senza riso e chiudete il rotolo.
Procedete allo stesso modo con gli altri rotoli, finchè avete riso. Alla fine tagliate i rotoli in tanti pezzettini, come al ristorante. Alcuni potete inumidirli in superficie e rotolarli in altro riso e nel sesamo (è la mia versione preferita!).
Io prima di tagliare i rotoli, li lascio un'ora in frigo, così il taglio è ancora più semplice.
Ecco fatto! E' più semplice di quello che sembra, fidatevi!
Buon appetito.. o meglio: itadakimasu!
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