🇺🇸 In Italy we call it "linguine allo scoglio". It's pasta with seafood. It really tastes and smells of sea (scoglio means rock, cliff).
But why does seafood smell like that? Because fishes eat seaweeds.
So.. this is linguine with seaweeds and they taste and smell just like ‘linguine allo scoglio’, but nobody is in there 🐟 🌱!
Just cook linguine as usual in salty water, but drain them at half cooking, keeping away some of the cooking water, which is rich in starch..then go on cooking as a risotto, putting the linguine in a pan with oil and garlic and, if you like, some red peppers.. Add gradually the cooking water till the end of cooking. The starch of the water will make the linguine very creamy. Add some mix of seaweeds and go on stiring till the pasta is perfectly "al dente", than season with some more seaweed mix.
Smell and taste....and let me know!
Buon appetito!
🇮🇹 Le classiche linguine allo scoglio possono essere fatte anche in versione vegana.
Ricordate che il tipico sapore ed odore di mare è dovuto al fatto che i pesci mangiano le alghe, quindi, se usiamo le alghe per condire le linguine, avremo qualcosa che ricorda le linguine allo scoglio, ma senza usare il pesce!
Cuocere le linguine e scolarle a metà cottura, tenendo da parte una-due tazze dell'acqua di cottura, che sarà ricca di amido.
A questo punto, mettiamo le linguine in una padella, in cui avremo soffritto aglio e peperoncino, e continuiamo la cottura risottandole, usando appunto l'acqua di cottura tenuta da parte. Quando saranno perfettamente aldente, aggiungiamo un mix di alghe, lasciandole andare ancora qualche minuto e poi condire nel piatto con altro mix di alghe.
Annusate ed assaggiate.. e fatemi sapere!
Buon appetito!
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