Wednesday, December 19, 2018

Caponata and Tofu

🇺🇸This is one of my favorite way of eating tofu: with a very italian "caponata".
Caponata is traditionally vegan and it’s a very old recipe from Sicily, south of Italy. A very delicious way to eat veggies.
Caponata ingredients:
-2 eggplants
-1 yellow pepper
-1 red pepper
-3 cups of diced tomatoes
-1 big onion
-2 cups of green olives
-1 cup of cappers
-4 tablespoons of extravergin olive oil
-2 tablespoons of vinegard
-1 tablespoon of salt
Cut in cubes all the veggies, put in a big pan with oil and sauté until eggplant is soft and brown. Add diced tomatoes with their juice, olives, cappers and vinegard and keep simmering until eggplant and onion are very tender. Season with salt and, if you like it spicy, some red peppers powder. When caponata is ready, add cubes of very firm tofu (you can decide the amount if you want to use all caponata or just a part of it). Cook the tofu with caponata just few minutes, that cover and let it rest, also for many hours. In this way caponata will give all its flavor to the tofu.


🇮🇹Questa una delle mie ricette preferite per mangiare il tofu: con una italianissima caponata.
La caponata è tradizionalmente vegana ed è una antica ricetta siciliana. E' un modo delizioso per consumare le verdure.
Ingredienti per la caponata:
-2 melanzane
- 1 peperone giallo
-1 peperone rosso
-3 tazze di pelati
-1 grossa cipolla
-2 tazze di olive verdi
-1 tazza di capperi
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
-2 cucchiai di aceto
-1 cucchiaio di sale
Tagliate le verdure a cubetti, mettetele in una grossa padella con l'olio e fate rosolare finchè le melanzane saranno morbide e dorate. Aggiungete i pelati, le olive, i capperi e l'aceto e lasciate cuocere a fuoco lento finchè le melanzane e le cipolle non saranno perfettamente cotte. Condite con sale e, se la volete speziata, del peperoncino in polvere. Quando la caponata sarà pronta, aggiungete cubetti di tofu (potete decidere voi la quantità a seconda che vorrete usare tutta la caponata o solo una parte) e cuocete insieme per pochissimi minuti, quindi coprite e lasciate riposare il tutto, anche per molte ore. In questo modo la caponata donerà tutto il suo sapore al tofu.



No comments:

Post a Comment